maandag 9 juni 2014

Verbeterd recept chocolade brownies

Opnieuw mijn heerlijke chocolade brownies gemaakt! En dit keer met meer eiwitten.
Ook deze brownies smaken weer heerlijk, en zijn zeker een veel betere vervanging voor de normale bekende brownies met veel vet en suiker.
Ook de voedingswaarde heb ik per stukje berekend.
Handig om te weten wat je in je mond stopt;)

Ingrediënten voor ongeveer 17 stukjes:
400 gram zwarte bonen (uit blik)
3 scheppen eiwit poeder (vanille of chocolade)
200 gram speltmeel
2 el rauwe cacao
 Handje cacao nibs (optioneel)
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl olijfolie
Beetje vanille extract
4 scheutjes zoetstof/stevia (eventueel palmsuiker)
Beetje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg alle ingrediënten in een kom en blend het rustig met de staafmixer door elkaar. Je kunt het eventueel ook goed door elkaar roeren met een lepel/spatel. Gebruik siliconen muffin vormpjes of vet je bakvorm even in met wat bak spray. Doe het mengsel in de vorm en zet het in de oven. Je kunt van dit beslag dus ook chocolade muffins maken. Het is maar net wat je makkelijker vindt en in huis hebt. Na 20/25 minuutjes zijn je brownies klaar. Check nog even met een satéprikker of de binnenkant droog is. Zo ja? Haal ze eruit en laat ze even afkoelen. Daarna zijn ze klaar opgegeten te worden.

Voedingswaarde per stukje:
56,4 kilocalorieën
1,6 gram vet
Waarvan 0,4 verzadigd
3,08 gram koolhydraten
Waarvan 1,6 gram vezels
5.6 gram eiwitten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten