woensdag 4 juni 2014

Crunchy chocolade stukjes

Dit recept staat vanaf vandaag op www.fitdutchies.com de site waarop een heleboel 'gezonde fitte Nederlanders' al te vinden zijn. 
Thanks Jordi Sloots!
Een heerlijk zoet tussendoortje voor elk moment van de dag. Crunchy chocolade stukjes. 
Zeker lekker voor bij de koffie of thee s'avonds. Een goede gezondere vervanging voor veel gebruikte koeken uit de supermarkt. 
Ingrediënten kun je zelf ook nog naar eigen smaak veranderen. 
Hieronder het recept!

Ingrediënten voor 20 stukjes 
40 gram quinoa pops
5 ontpitte dadels 
2 gedroogde vijgen (je kunt ook eventueel 9 dadels gebruiken)
11/2 el goji bessen
1 el kokosrasp
2 el rauwe cacao 
1 el agave syrup
1 tl kaneel
1 el olijfolie
beetje zoetstof

Bereiding
Doe als eerste de dadels en vijgen in de keukenmachine. Als je deze niet hebt kun je ze ook in hele kleine stukjes snijden. Haal het mengsel eruit en doe het in een kom. Voeg de quinoa pops, kokosrasp en goji bessen toe. Roer dit goed door elkaar en voeg ook de olijfolie toe. Doe daarna de rest van alle ingrediënten erbij. Als het niet goed aan elkaar plakt kun je er eventueel een klein beetje water of nog wat olijfolie bij doen. Neem hierna een klein schaaltje en schep het mengsel hier in. Druk met de achterkant van een lepel het mengsel goed plat en zorg dat de bovenkant mooi gelijk is. Hierna kan het de vriezer in. Na ongeveer 2 uur kan je ze eruit halen. Laat ze 4 minuutjes staan, daarna kun je ze in kleine blokjes snijden. 

Voedingswaarde per stukje:
25 kilocalorieën
0.8 gram vet
3.5 gram koolhydraten
waarvan 0.7 gram vezels
0.4 gram eiwit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten