woensdag 5 augustus 2020

Mijn persoonlijke tips voor witte tanden

Mijn persoonlijke tips voor witte tanden. Het afgelopen half jaar kreeg ik via Instagram heel veel persoonlijke berichten en vragen over mijn tanden. De vraag was vooral hoe ik mijn tanden zo wit krijg en wat ik daar voor doe. Vandaag dus een hele andere blog, maar het leek mij dus wel leuk hier een keer op in te gaan aangezien ik dit zelf ook erg belangrijk vindt. Natuurlijk help ik ook jullie graag aan een mooi en stralend gebitje :)
Tip 1: Als allereerste is het natuurlijk belangrijk om minstens 2x per dag goed te poetsen. Geen verassing, maar wat eigenlijk nog veel belangrijker is om goed te stoken of te vlossen. Geloof mij, uit onderzoek is gebleken als men niet zijn tanden zou poetsen, maar alleen zou stoken of vlossen dat de tanden dan alsnog gezond zullen blijven. Tandenpoetsen zorgt namelijk in grote mate alleen voor het frisse gevoel. Oké het doet ook iets met de bacteriën in je mond maar dat kun je eigenlijk op een hele andere manier beter tegengaan. Zelf stook ik mijn tanden altijd in de avond. Ook heb ik ze altijd bij mij. Ik heb vroeger een beugel gehad waardoor ik nu draadjes achter mijn tanden zit wat nog wel eens vervelend is met eten. Niks zo irritant als bijvoorbeeld chiazaad hierachter blijft zitten.

Nu je dit eerste gedeelte gelezen hebt zul je misschien denken waarom weet jij dit of hoe kom je aan deze informatie. Ik heb dus eigenlijk een beetje iets met tanden. Geen idee waarom maar ik vindt het super belangrijk en kijk hier ook als allereerste naar bij iemand anders. Zelf als ik mensen praat kijk ik bijna constant naar diegene zijn tanden. Niet expres omdat ze dan niet mooi zijn of juist wel, het is gewoon een gekke tik. Can't help it. Tandenpoetsen vindt ik dus ook heerlijk en sla ik dan ook weinig over. Om hier even op door te gaan. We hadden het net al over poetsen, maar dan zijn er natuurlijk 1001 verschillende tandpasta's die je kunt gebruiken. Ik gebruik zelf nu sinds een half jaar fluor vrije tandpasta en dit heeft werkelijk mijn tanden witter gemaakt. Ik ben hier eigenlijk op over gegaan omdat fluor darmklachten kan veroorzaken, maar een bijkomend iets was dat het je tanden veel witter maakt. Weg met die fluor en white tandpasta's. Dit werkt 10x beter. Ik gebruikte altijd oral-b
whithing tandpasta's maar merk je nul verschil. Zonde van je geld. Fluorvrije tandpasta is trouwens net zo duur en makkelijk te verkrijgen. Hier zie je een afbeelding van degene die ik gebruik. In verschillende smaakjes te verkrijgen :)

Tip 3: Toch wel de tip die het échte werk doet en dat zijn de crest whitening strips van.... dit zijn strips die je op je tanden plakt (boven en onder) en even moet laten zitten. Dit koop je in een pakketje van 10 of 20 keer afhankelijk van welk resultaat je wilt. Ik had een setje van 10 en al na de eerste keer zie je een groot verschil. Na 6 dagen achter elkaar dit gedaan te hebben vond ik het resultaat meer als voldoende en ben ik gestopt. En dat resultaat is dus nog steeds te zien. Ik zie het zelf, maar mede door jullie reacties weet ik dat het duidelijk te zien is. Wordt als tandenliefhebber natuurlijk extra blij van haha. Credits voor deze tip gaan naar Jill Otte. Thankyou! Je kunt de stripes heel makkelijk online bestellen en zijn binnen ongeveer twee dagen binnen. Wel kunnen je tanden er iets gevoeliger van worden, daarom zou ik ook gewoon stoppen als er duidelijk al verschil aanwezig is. Zelf heb ik minimaal wat van ervaren.

Als laatste tip, tip 4: kokosolie. Spoelen met kokosolie is de manier om bacteriën uit de mond te laten verdwijnen. Ik heb dit ongeveer 1,5 maand een keer gedaan en merkte echt verschil. Tanden worden gladder, tandvlees wordt veel mooier lichtroze en ook je adem verfrist. Aan het begin is het even wennen, maar daarna denk je er niet meer bij na. Slik het alleen absoluut niet door, omdat je dan als het ware ook alle bacteriën doorslikt. Nu ik dit gewoon zo nu en dan om het bij te houden.

Ik ben verder geen expert, maar dit zijn mijn ervaringen die heel fijn werken. Als je het mij vraagt is daar niet persé een dure behandeling bij de tandarts voor nodig.

Dan toch nog een tip vanuit mijn beroep: drink en eet niet veel kleurstoffen, eet minder suikers en let op met koolzuur. Allemaal dingen die ook de tanden minder gezond en fris houden. Goed voor het lijf en goed voor de tanden :)

Hopelijk zijn jullie wat wijzer!

Liefs, Yvonne

2 opmerkingen:

 1. Leuk artikel, je tanden zijn inderdaad prachtig! :) Welke whitening strips van Crest heb jij precies gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. These diets are also claimed to help with various health problems, including obesity, digestive issues, autoimmune diseases, inflammation, allergies, bloating, and chronic fatigue . Detox diets are generally short-term dietary interventions designed to eliminate toxins from your body. This is a detailed review of detox diets and their health effects.

  https://www.offerplox.com/weight-loss/ez-burn-keto-gummies/

  https://www.offerplox.com/wellness/prodentim/
  https://www.offerplox.com/weight-loss/viaketo-gummies/
  https://www.offerplox.com/wellness/kerassentials-reviews/
  https://www.offerplox.com/cbd-products/condor-cbd-gummies/
  https://www.offerplox.com/men-health/iron-warrior-testo-thrust/
  https://www.offerplox.com/cbd-products/ree-drummond-cbd-gummies/

  BeantwoordenVerwijderen