vrijdag 14 oktober 2016

Massage behandeling bij Daya Massage

Het was alweer een lange tijd nodig.. een massage. Wanneer je veel traint en vooral veel aan krachttraining doet is het belangrijk je spieren op de juiste manier te behandelen en natuurlijk rust te bieden. Aangezien dat laatste voor mij meestal een puntje van verbetering is, is een goede behandeling des te meer nodig. Een massage is daarvoor natuurlijk de perfecte oplossing.
Ik heb zelf vooral last van mijn schouders en nek. Wanneer ik lang in een bepaalde houding zit kan mijn nek erg gaan trekken en ook mijn onderrug vindt dit niet fijn. Niet alleen trainen zorgt bij mij voor deze problemen, maar ook de drukte en stress die dit mee zich mee brengt. Daardoor heb ik aardig wat spierspanning. Ik ben persoonlijk nogal van het uitstellen en niet zeuren, dus ik liep hier al veel te lang mee rond. Oeps....

Toen ik werd ge-contact door Gabriella van Daya Massage was dat eigenlijk ook precies een goed moment. De spanning en soms zelfs pijn in mijn nek begon vervelend te worden, dus toen zei vroeg of ik langs wilde komen in haar praktijk, was ik meteen enthousiast. Ik ben altijd erg druk en vindt het moeilijk voor dit soort dingen tijd vrij te maken. Dit kwam op het goede moment en zo gezegd, zo gedaan. De week erop hadden wij een afspraak.

De behandeling
Gabriella werkt in haar eigen praktijk met verschillende massagetechnieken, maar daarnaast zoekt ze ook naar een oorzaak van klachten. Super interessant als je het mij vraagt. Ze gaat dus niet alleen de pijnlijke spanningspunten masseren, maar ze zoekt door middel van organen een oorzaak voor deze problemen. Alle organen staan in verbinding met een bepaalde emotie. Zo was er bij mij spanning in de lever, milt en longen. Aan de hand hiervan verteld zij welke emoties in verbinding staan, waarop je zelf kunt nadenken waar dit bijvoorbeeld vandaan kan komen.

Organen & emoties
De lever staat bijvoorbeeld in verbinding met woede en frustratie. De milt staat voor drukte en spanning en de longen voor verdriet en/of angst. Zo kun je met deze informatie bij jezelf nagaan of dit overeenkomt en of je jezelf daarin kunt vinden. Heel knap hoe ze bij mij deze plekken eruit haalde en hoe deze overeenkwamen met echt de emoties die mij soms dwarszitten. Naast dat je aan het denken wordt gezet, gaat ze natuurlijk ook nog aan de slag met de problemen. Zo gebruikte ze bij mij bindweefseltechnieken en mylogenics om de spanning in mijn spieren los te krijgen. Vooral in mijn nek was het een super groot verschil. Op de foto's hierboven kun je goed zien hoe vast mijn nek zat en hoe ver ik deze eerst kon draaien. Na de mylogenics had ik zoveel meer bewegingsvrijheid. Dit voelde echt heel fijn. Ik dacht echt, had ik het maar eerder gedaan.


Zelf ben ik altijd erg geïnteresseerd in hoe je het lichaam zo gezond mogelijk kunt krijgen. Het was een hele fijne behandeling met veel nieuwe inzichten. Het lichaam slaat namelijk alles wat je meemaakt op. Aan de hand van die emotionele blokkades kun je er dus achter komen waar dit vandaan komt. Zo ben je steeds bewuster van je eigen lichaam en leer steeds beter met deze emoties om te gaan. Zo kun je bepaalde problemen/frustraties eerder herkennen en loslaten.


Aanrader
Als je open staat voor een nieuwe ervaring en wil je meer weten van je eigen lichaam en geest dan raad ik dit zeker aan! Ik voelde mij na deze behandeling zoveel beter. Daarnaast is het natuurlijk even een moment van ontspanning waarin je lekker tijd voor zelf maakt. Erg belangrijk in deze drukke maatschappij. Binnenkort ga ik weer terug bij Daya Massage. Ik hou jullie op de hoogte van hoe het ging. 

Wil je meer informatie of heb je vragen dan kun je ook hier klikken en even een kijkje nemen op haar site:)

Liefs, Yvonne


1 opmerking:

  1. Klinkt heerlijk! Ik moet ook maar weer snel een afspraak maken.. Karin

    BeantwoordenVerwijderen