woensdag 8 juni 2016

Gym Tips


Tips die we allemaal wel kunnen gebruiken voor een goede workout. Maar wanneer heb je nou een goede workout? Als je de volgende dag last hebt van spierpijn? Als je enorm hebt staan zweten? Als je heel netjes alles van je schema hebt afgewerkt? Dit is natuurlijk voor iedereen anders, afhankelijk van het doel. Voor mij zijn dit in ieder geval belangrijke dingen om tijdens het trainen op te letten. Het zorgt niet alleen voor een fijn gevoel wanneer je bezig bent, maar ook voor een happy feeling after en uiteindelijk, mits je doorzet, dat resultaat waar we het allemaal voor doen! Let’s go!1.       Muziek! Eigen muziek is toch het allerbeste. Dit kan goed werken om jezelf op te peppen, een extra herhaling uit te voeren en om jezelf volledig af te sluiten. It’s you and the music. 100% focus.


2.       Een plan hebben. Weet van te voren welke spiergroep en/of welke oefeningen je wilt gaan doen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel afhaakt, je zelfverzekerd rondloopt en uiteindelijk met een voldoen gevoel naar huis gaat. Desnoods doe je eerst wat cardio om dit te bedenken, zodat de workout in je hoofd zit. Vind je dit lastig? Schrijf het op en neem dit lekker mee.


3.       Focus! Focus op wat je aan het doen bent. Concentreer op jezelf en laat je door niemand afleiden. Sluit jezelf ook af voor de dingen buiten de gym. Dit is jou moment van plezier, om lekker te ont-stressen en je hoofd leeg te maken.


4.       Maak je niet druk om anderen. Deze sluit een beetje aan op puntje drie. Jij bent daar voor jezelf. Wees niet bang dat mensen kijken. Doe wat je moet doen, en doe dit op eigen manier en tempo. Iedereen begint ergens.


5.       Probeer elke training te verbeteren. Kies elke keer een klein doel om mee bezig te zijn. Probeer bijvoorbeeld wat meer herhalingen, een andere oefening, wat meer gewicht, een andere volgorde. Het is allemaal mogelijk. Zo hou je het leuk. Het is ook nog eens goed voor resultaat. In de sportschool is er nooit een einde, er zijn altijd nog dingen die je kunt verbeteren.


6.       Blijf positief. Heel belangrijk. Heb je een keer een slechte dag? Gewoon doorgaan. Praat tegen jezelf en zeg dat je dit kan. Een positieve mindset heeft zoveel invloed. Hoe meer jij in jezelf geloofd, hoe beter het zal gaan.


7.       Draag iets waar jij jezelf lekker in voelt. Dit zorgt voor een dosis extra zelfvertrouwen. Je gaat bewegen, dus het moet comfortabel zitten. Je kleding mag de training niet in de weg staan.


8.       Drink genoeg water! Dit is belangrijk om dehydratie tegen te gaan. Je verliest (veel) vocht tijdens sporten. Dit moet worden aangevuld. Zeker wanneer het warm is. Wist je dat het prestatie vermogen met 30% naar beneden gaat, als je serieus te weinig drinkt? Niet alleen je coördinatie, maar ook alle processen in het lichaam verlopen langzamer.


9.       Geef niet te snel op. Stop niet te snel wanneer je moe wordt, of wanneer spieren slapper aanvoelen. Het is juist de bedoeling dat je hier even doorheen gaat. Spieren moeten aan het werk gezet worden. Af en toe een beetje pijn is vrij normaal. En geloof mij, je voelt heus het verschil tussen moeheid van de spier en écht het punt dat het te ver gaat. Je lichaam kan meer dan jij misschien denkt.


10.   Focus op spiercontractie. Aanspanning van de spier die je traint is één van de belangrijkste punten als het gaat om resultaat. Let op de beweging, focus op wat je aan het doen bent en wees met je hoofd als het ware in die spier. Span echt die spier aan, die je wilt aanspreken. Denk niet hup, ik maak weer tien herhalingen, maar weet wat je aan het doen bent. Anders heeft de oefening totaal geen nut. Dit is in het begin moeilijk, maar door veel te doen, zal je uiteindelijk precies weten wat ik bedoel.Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips en word de volgende workout een topper!
Succes!

Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten