dinsdag 27 oktober 2015

Eetdagboek #yvonne





















Voor dat ik jullie deze week meeneem in mijn voeding, zal ik eerst een korte uitleg geven over mijn manier van eten. Ik eet altijd 6 maaltijden op een dag en volgens vaste macro’s. Ik gebruik dus ook iedere de app van My fitnesspall om dit te berekenen.
Daarnaast begon deze maandag, week 4 van mijn reverse diet (wanneer ik dit upload zal dit later zijn). Dit is het langzaam verhogen (ik doe het per week) van je koolhydraat inname om zo je metabolisme te verhogen. Je kunt het een beetje zien als een ‘clean bulk’. Ik eet op dit moment dus veel meer dan ik normaal gewend ben, en het is dus voor mij nog een beetje wennen met hoe ik dit moet invullen. Wil je meer informatie over reverse diet, dan kun je hier op mijn blog vorige artikelen lezen of google even raadplegen.

Vaak bedenk ik de avond van te voren wat ik die dag daarop ga eten, zodat ik precies weet hoe ik uit kom met hoeveelheden. Daarnaast doe ik ook aan het voorbereiden van mijn maaltijden en dus heb ik altijd eten tot mijn beschikking. Dit is voor mij een makkelijke manier om snel, genoeg en ook altijd gezond voedsel binnen te krijgen. Ik eet vooral simpel, voedzaam en erg clean. Mooie gerechten en nieuwe receptjes zal je dus niet echt gaan tegen komen in mijn dagboek..sorry, haha! Genoeg informatie, nu op naar mijn week!

Maandag
Goedemorgen maandag. Vanavond heb ik een gezellig etentje met vriendinnen. Als ik weet dat ik uiteten ga, dan houd ik hier overdag altijd rekening mee. Ik kijk meestal al op de kaart om iets te kiezen. Zo weet ik ongeveer hoeveel macro’s ik overhoud om overdag te eten. Mijn ontbijt; eiwit pannenkoeken met een beetje magere kwark. De pannenkoeken zijn gemaakt van ei eiwitten en eiwitpoeder. Vrijwel alleen een bron van eiwitten dus. Daarna ben ik naar de sportschool geweest om mijn rug te trainen. Achteraf een eiwit shake en twee rijstwafels pindakaas van My proteïn. Als lunch had ik zoete aardappel met broccoli en koolvis. Op maandag heb ik altijd in de avond school tot half 7. Ik nam daar nog stukjes paprika en een Cookies & Cream questbar. Na school was het eindelijk tijd om flink te eten bij Lotte & de Walvis in Leiden. Een echte aanrader! Ik at stokbroodjes met tapenade, een salade met verse tonijn en wat verse frietjes met huisgemaakte mayonaise. Genoten!

Dinsdag
Vandaag een drukke dag. Ik ontbijt met mijn standaard ontbijt. Havermout met blauwe bessen en kaneel. Daarnaast bak ik een eitje van ei eiwitten. Daarna heb ik college. Ik neem al mijn bakjes dus gezellig mee. Mijn eerste maaltijd is zilvervliesrijst met kip. Als lunch eet ik weer zilvervliesrijst, maar dan met tonijn en bimi. Uit school ga ik gelijk naar de sportschool. Als pre-workout neem ik drie rijstwafels met hüttenkäse. Na mijn benen training drink ik gelijk een shake. Ik heb aardig honger, dus niet lang erna eet ik (oeps) weer een bak havermout met een appel en kaneel. Heerlijk! Voor dat ik ga slapen eet ik nog een bakje magere kwark.

Woensdag
Deze dag begin ik in de sportschool. Mijn ontbijt: havermout met blauwe bessen, kaneel en de eitjes. Ik neem na mijn training een eiwit shake en twee rijstwafels pindakaas. Daarna neem ik de tijd om lekker maaltijden voor te bereiden voor de rest van de week. Ook heb ik de tijd om iets lekkers te maken. Ik neem twee meergranen broodjes met avocado, kip en tomaat. Rond 4 uur eet ik nog een beetje zoete aardappel met hüttenkäse. Mijn avondmaaltijd is zilvervliesrijst met tonijn en bloemkool. Voor het slapen weer een bakje magere kwark.













Donderdag
Mijn ontbijt is zoals gewoonlijk havermout en de eieren. En ja.. weer naar de sportschool. Schouders! Zeker één van mijn favorieten. Door het vele eten voel ik ook dat mijn trainingen nog beter gaan als normaal. Ik voel me sterk, fit en zeker goed gevuld. Na het trainen eet ik een bakje magere kwark en twee plakjes zelfgemaakte banenbrood. Als lunch eet ik zoete aardappel, hüttenkäse en broccoli. Tussendoor drink ik een shake met twee rijstwafels en wat cherry tomaatjes. Mijn avondmaaltijd is een zoete punt paprika uit de oven gevuld met quinoa, groente, tonijn en hüttenkäse. Zeker een hele lekkere afwisselende maaltijd. Ik maak nog wat huiswerk en ga daarna heerlijk onder de zonnebank. Als ik thuis kom eet ik een bakje magere kwark en ga daarna heerlijk vroeg slapen.

Vrijdag
Ik ontbijt met mijn zelfbedachte gezonde wentelteefjes. Gemaakt van twee meergranen boterhammen, ei eiwitten, kaneel, zoetstof en wat magere kwark. Daarover doe ik wat Waldenfarms pancake syrup. Training 5 staat op het programma. And again..benen! Ik heb hier altijd mega veel zin in. Meestal kijk ik van te voren nog wat youtube filmpjes voor wat extra motivatie en inspiratie. Ook neem ik deze training een pre-workout. Als post-workout drink ik mijn eiwitshake en neem ik wat cashewnoten. Als lunch quinoa met kip en paprika. Op school eet ik nog een stukje bananenbrood. Als avondeten maak ik zilvervliesrijst met pangafilet en sperziebonen. Voor dat ik ga slapen eet nog een beetje hüttenkäse.













Zaterdag
Vanavond staat er een feestje op de planning. Vannacht kunnen we eerder zeggen, want de bus vertrekt om 10 naar het mooie Rotterdam, en gaat weer terug om half 8 in de ochtend. Dat betekend een hele lange dag met ook heel veel goed eten. Ik begin de dag met een eiwit shake en daarnaast 3 rijstwafels pindakaas. Als lunch eet ik zilvervliesrijst met tonijn en bloemkool. Nog snel vlieg ik naar de sportschool om wat cardio en buikspieren te trainen. Rond 4 uur eet ik een grote kom magere kwark met crunchy spelt van Zonnatura en wat cashewnoten. Ik maak mezelf al klaar om weg te gaan, want we eten met een gezellig groepje samen. Een vriendinnetje kookt twee grote pannen met zilvervliesrijst, een kilo kip, een berg groente mix en een soort kokos-curry sausje. En dat allemaal om een gezonde bodem te leggen. Ik schep dan ook flink op om mijn maagje te vullen. Eenmaal op het feestje eet ik rond 3 uur een pizza punt die natuurlijk goddelijk smaakt op dat moment. Ik geniet, maar hij had van mij nog wel wat groter gemogen.. ik eet graag veel (oeps!). Wel heb ik ontzettend genoten en met een voldaan gevoel val ik vroeg in de ochtend dan eindelijk in slaap.

Zondag

Vandaag word ik pas laat wakker, omdat ja.. ik lag er pas om half 10 in. Ik begin met een stapeltje heerlijke eiwit pannenkoeken. Mijn lichaam heeft dit echt even nodig. Als topping wat magere kwark met blauwe bessen. Twee uur later eet ik een grote kom havermout met een schep vanille eiwit poeder. De dag is inmiddels al bijna voorbij en ik heb nog heel wat macro’s over. Dat betekend een hele grote avondmaaltijd. Om mijn lichaam weer te voorzien van wat gezonde vitamientjes, kies ik voor een enorme bak salade met zoete aardappel, kikkererwten, kip, bietjes, rode ui en gele paprika. Ik duik om 8 uur mijn bedje alweer in. Daarvoor prop ik er nog snel met tegenzin een beetje magere kwark in.. puur voor de eiwitten en omdat mijn lichaam wel wat extra’s kan gebruiken. Morgen voel ik mij graag weer wat frisser en is het tijd voor een killer legday. Slaaplekker! 

2 opmerkingen:

  1. Hoe vindt je de tijd om in de morgend zo een uitgebreid ontbijt te maken? Ik moet meestal al om 7u vertrekken naar school... Ook moet ik altijd thuis eten wat de pot schaft.. Niet altijd zo super gezond spijtig genoeg. Eet jij dan appart van wat je ouders thuis eten? Tips altijd welkom! :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb helaas de luxe dat ik s'middags vaak college heb.. hierdoor heb ik de tijd om sochtends dit ontbijt te maken. Als ik vroeg begin, maak ik simpel havermout, blauwe bessen en de eitjes. Daarnaast sta ik er gewoon eerder voor op, omdat ik het belangrijk vind goed te ontbijten. Ook eet ik inderdaad apart van mijn ouders. Ik maak altijd al mijn maaltijden zelf :) dit maakt het gewoon zoveel makkelijker en zij hebben respect voor de manier waarop ik graag eet! Liefs, Yvonne

      Verwijderen