Heerlijk gevulde paprika uit de oven. Gemaakt met mijn favoriete koolhydraat bron; quinoa!
Het is een vegetarisch recept, maar je kunt er natuurlijk ook kip of mager gehakt bij doen. Je kan de kip of het gehakt in de paprika doen, maar ook net als op de foto gewoon ernaast eten.
Dit recept is een bron van groentes en daarom erg gezond om te eten.
Ingrediënten voor 1 persoon:
1 rode paprika
40 gram quinoa
2 handjes verse spinazie
1 tomaat
1/4 komkommer
3 kleine wortel
3 kleine augurken
1/2 rode ui
Mozzarella/ parmezaan (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van de paprika eraf en gooi deze niet weg. Zet ondertussen de quinoa op het vuur en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de groentes fijn. Bak in een pan de groentes met een klein beetje olijfolie aan. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Eventueel kun je ook nog knoflook toevoegen. Doe op het laatst ook de spinazie erbij. Roer de quinoa door de groente en schep het geheel in de paprika. Ben je gek op kaas? Voeg dan nog wat mozzarella of parmezaan toe en laat deze heerlijk smelten over de paprika. Neem een klein ovenschaaltje en doe hier een beetje olijfolie in. Zet de paprika met inhoud in de oven en laat deze voor 20 minuten gaar worden. Hierna haal je hem eruit en is die klaar om te eten.
Pagina's
▼
donderdag 29 mei 2014
dinsdag 27 mei 2014
A little cute fiber bite!
Wist je dat wij in Nederland met ze allen veel te weinig vezels binnen krijgen? Het voedingscentrum adviseert zo'n 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Helaas komt bijna niemand daaraan, terwijl ze wel een belangrijke rol spelen bij je gezondheid.
Vezels dragen bij aan een goede en gezonde darmwerking. Erg belangrijk wanneer wilt afvallen. Ook dragen ze bij aan een verzadigd gevoel. Met deze kleine bites, (waarvan je er best meer mag eten) kun jij je vezel inname wat verhogen. Het is een lekker tussendoortje, boordevol vezels. Het bevat veel gezonde ingrediënten die tegenwoordig ook overal te krijgen zijn. Zelfs de Albert Heijn heeft de producten in het assortiment genomen. Probeer ze eens uit, want ze zijn zeker de moeite waard en makkelijk om mee te nemen naar het werk of school.
Ingrediënten voor 12 bites:
50 gram spelt vlokken
40 gram lijnzaad
2 el magere kwark
1 el chia zaden
2 el goji bessen
2 el agave syrup
1 el kokos blokjes in stukjes of snippers
beetje zoetstof
Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een kom door elkaar. Zorg dat de magere kwark goed verdeelt zit, zodat alles goed aan elkaar blijft plakken. Is dit niet het geval, voeg dan nog een klein beetje extra magere kwark toe. Schep het mengsel in een laag schaaltje zodat je er daarna repen of blokjes uit kan snijden. Zet ze in de vriezer tot dat het mengsel hard is. Haal het er daarna uit en snijd het in stukjes. Hierna zijn ze klaar om op gegeten te worden. Wil je ze eventueel nog wat zoeter, dan kun je er nog in kleine stukjes gesneden gedroogde vruchten in doen. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per stukje:
35 kilocalorieën
3,6 gram koolhydraten
waarvan vezels 2 gram
2.3 gram eiwitten
1,25 gram onverzadigd vet
0,2 gram verzadigd vet
zaterdag 24 mei 2014
Verslag Glow Run Scheveningen
De Glow run in Scheveningen was een succes!
Zoals ik gister al vertelde ging ik samen met mijn zus, Joyce, en haar vriendin, Nienke, meedoen aan de glow run. We keken er al een tijdje naar uit en gisteravond was het eindelijk zo ver.
We hadden gehoopt op iets mooier weer, maar het was gelukkig droog.
In de auto werd er nog even getwijfeld over een korte of lange broek en daarna kon het feest vanaf half 10 beginnen. Helaas bij het wachten totdat de warming up begon was het nog best aardig koud.
Gelukkig dat we voor het rennen dus nog even werden opgewarmd met wat kleine oefeningetjes.
De sfeer zat er al lekker in en iedereen stond te springen.
Ondertussen zat iedereen te zoeken naar de verf kanonnen die zouden komen en ja hoor..nog geen paar tellen later stond op elke hoek van het The Hague Stadium iemand met een pistool om je te bekladden met verf. Super leuk om mee te maken. Alle kleuren vlogen door de lucht en iedereen zat onder de verf.
Voelde best een beetje vies aan. Nadat was afgeteld kon de 5 km loop op het strand van Scheveningen beginnen. Iedereen werd voor de start nog even bespoten en toen kon het sportieve gedeelte beginnen. Het was ondertussen donker geworden en iedereen was voorzien van lichtjes. Wat gaf dat een mooi en leuk effect. Het rennen was best zwaar vanwege het zand. Het was voor mij zwaarder als ik had gedacht.
Bij veel mensen viel het tegen, maar gelukkig was het een korte afstand. Met z'n drieën bereikte we de finish. Super leuk om mee te doen. Het enige jammere was dat er onderweg op het strand geen muziek aanwezig was. Dit maakte ze wel goed doordat er achteraf een feest in Beachclub Fonk was. Iedereen deed daar nog gezellig een drankje. Een het hardlopen werd goed afgesloten. Zeker een aanrader om volgend jaar aan mee te doen!
Zoals ik gister al vertelde ging ik samen met mijn zus, Joyce, en haar vriendin, Nienke, meedoen aan de glow run. We keken er al een tijdje naar uit en gisteravond was het eindelijk zo ver.
We hadden gehoopt op iets mooier weer, maar het was gelukkig droog.
In de auto werd er nog even getwijfeld over een korte of lange broek en daarna kon het feest vanaf half 10 beginnen. Helaas bij het wachten totdat de warming up begon was het nog best aardig koud.
Gelukkig dat we voor het rennen dus nog even werden opgewarmd met wat kleine oefeningetjes.
De sfeer zat er al lekker in en iedereen stond te springen.
Ondertussen zat iedereen te zoeken naar de verf kanonnen die zouden komen en ja hoor..nog geen paar tellen later stond op elke hoek van het The Hague Stadium iemand met een pistool om je te bekladden met verf. Super leuk om mee te maken. Alle kleuren vlogen door de lucht en iedereen zat onder de verf.
Voelde best een beetje vies aan. Nadat was afgeteld kon de 5 km loop op het strand van Scheveningen beginnen. Iedereen werd voor de start nog even bespoten en toen kon het sportieve gedeelte beginnen. Het was ondertussen donker geworden en iedereen was voorzien van lichtjes. Wat gaf dat een mooi en leuk effect. Het rennen was best zwaar vanwege het zand. Het was voor mij zwaarder als ik had gedacht.
Bij veel mensen viel het tegen, maar gelukkig was het een korte afstand. Met z'n drieën bereikte we de finish. Super leuk om mee te doen. Het enige jammere was dat er onderweg op het strand geen muziek aanwezig was. Dit maakte ze wel goed doordat er achteraf een feest in Beachclub Fonk was. Iedereen deed daar nog gezellig een drankje. Een het hardlopen werd goed afgesloten. Zeker een aanrader om volgend jaar aan mee te doen!
vrijdag 23 mei 2014
Glow Run Scheveningen
Jaja het is weer zover, de Glow Run in Scheveningen staat vanavond op het programma!
5 kilometer rennen (hopelijk in het donker) met allemaal gezellige lichtjes, neonverf en attributen..
Dat wordt dus een gezellige kledder boel. Erg benieuwd hoe het er allemaal uit ziet.
Ik sta samen met mijn zus en haar vriendin aan de start bij fonk beachclub.
De loop is dus langs het strand in Scheveningen.
We hebben er heel veel zin in en die loop wordt een makkie, want we hebben genoeg afleiding om ons heen met al dat verf.
Nu alleen nog de twijfel... korte of lange broek??? haha je moet wat hé op je vrijdag avond!
Na afloop is er nog een gezellig feest met dj in het The Hague Stadium.
Dat wordt dus een drankje op de run! Fijne vrijdag avond iedereen!
donderdag 22 mei 2014
FitFoodHealth bestelling
Zo, mijn bestelling gezondheid is weer binnen!
Moerbeien, Maca poeder, Spelt pasta, Spelt crackers, Cashewnoten, Spelt meel, Quinoa pops, Chia zaden enz...
Hoe blij een mens wel niet kan zijn van zo'n pakketje. Wel weer even wat centjes armer, maar dan heb je ook wat!
#fitfoodhealth kan weer volop bakken en nieuwe recepten uitproberen in de keuken.
Ik ben zelf vooral erg benieuwd naar het paneermeel van spelt! Voedzamer en gezonder als de normale bekende paneermeel en hij is nog biologisch ook!
Kan niet wachten om het te gebruiken. Heb al leuke receptjes opgezocht dus die zien jullie binnenkort snel verschijnen, en hopelijk met een goed resultaat!
Trouwens erg te spreken over de service! Ik had een kapot emmertje rozijnen waardoor al de rozijntjes door de doos waren gaan rollen. Op gebeld naar Body en Fit en ik kon gelijk een nieuwe krijgen of extra korting nemen. Super! Ofcourse is dit alles te bestellen op www.bodyenfitshop.nl
Moerbeien, Maca poeder, Spelt pasta, Spelt crackers, Cashewnoten, Spelt meel, Quinoa pops, Chia zaden enz...
Hoe blij een mens wel niet kan zijn van zo'n pakketje. Wel weer even wat centjes armer, maar dan heb je ook wat!
#fitfoodhealth kan weer volop bakken en nieuwe recepten uitproberen in de keuken.
Ik ben zelf vooral erg benieuwd naar het paneermeel van spelt! Voedzamer en gezonder als de normale bekende paneermeel en hij is nog biologisch ook!
Kan niet wachten om het te gebruiken. Heb al leuke receptjes opgezocht dus die zien jullie binnenkort snel verschijnen, en hopelijk met een goed resultaat!
Trouwens erg te spreken over de service! Ik had een kapot emmertje rozijnen waardoor al de rozijntjes door de doos waren gaan rollen. Op gebeld naar Body en Fit en ik kon gelijk een nieuwe krijgen of extra korting nemen. Super! Ofcourse is dit alles te bestellen op www.bodyenfitshop.nl
woensdag 21 mei 2014
Fruit smoothie
I say cheers to all my followers!
Heerlijke fruit smoothie in mijn mooie grote beker!
Samen met wat magere kwark en noten is dit vandaag mijn ontbijt voordat ik naar de sportschool ga.
De smoothie is gemaakt van kokos water, mango, rode bessen, aardbeien en hennepzaad!
Super lekker en ook nog eens verkoelend met dit mooie weer.
Het heeft een enorm frisse smaak en bevat heel wat gezonde antioxidanten!
Deze smoothie is een makkelijke manier om aan de aanbevolen dagelijkse twee stuks fruit te komen. Lekker en gezond dus! Laat die zon vandaag dus maar weer komen, dan werk ik me ondertussen nog even in het zweet!
maandag 19 mei 2014
Verslag Marathon Leiden
Wat was het een heerlijke dag gisteren.
Maar wij (lisa en ik) moesten aan de bak. De marathon van leiden moest gelopen worden.
10 km in die enorme hitte. Maar dat mocht de pret niet drukken. Samen maakte wij ons klaar om te gaan rennen. We moesten starten om half 3. Best een vervelende tijd ivm met het weer. De zon scheen fel en het was 23 graden. Er werd al gewaarschuwd voor het warme weer dus er moest goed gedronken worden.
We hadden er erg veel zin in, en de opkomst was groot.
Veel mensen lieten zich niet tegen houden, erg leuk om te zien al die fanatiekelingen.
Ons doel was om het in 56 minuten te lopen. Omdat het warm was kregen we al van veel mensen te horen dat bij vorige afstanden andere mensen langer over hun afstand deden dan ze gewild hadden.
Toch waren we gemotiveerd en de 10 km moest binnen het uur gelopen worden.
Uiteindelijk ging de loop best wel goed. We liepen een lekker tempo.
Gelukkig stonden er veel mensen aan de kant die water uit deelde. Super leuk dat mensen je zo aansporen van de kant. Die juichende mensen gaf ons energie en eigenlijk had ik zelf helemaal niet zo'n last van de warmte. Pas na 7 km kreeg ik het echt warm.
De laatste kilometers gingen we nog een tandje harder en uiteindelijk heb ik het in 56:13 minuten gelopen.
Ik was tevreden en vond het super leuk om te doen.
Leuk om een ren partner te hebben waarmee je samen kan lopen.
Het was een super leuke dag en ik kijk nu alweer uit naar de volgende run.
Gelukkig duurt dat niet lang, want aankomende vrijdag mag ik alweer meedoen aan de Glow Run in Scheveningen. Helaas maar 5 km, maar wel erg gezellig! Het zal vast een gekleurde boel worden.
Mijn doel is om volgende keer mee te doen met de 16 km.
Nog even trainen dus!
Maar wij (lisa en ik) moesten aan de bak. De marathon van leiden moest gelopen worden.
10 km in die enorme hitte. Maar dat mocht de pret niet drukken. Samen maakte wij ons klaar om te gaan rennen. We moesten starten om half 3. Best een vervelende tijd ivm met het weer. De zon scheen fel en het was 23 graden. Er werd al gewaarschuwd voor het warme weer dus er moest goed gedronken worden.
We hadden er erg veel zin in, en de opkomst was groot.
Veel mensen lieten zich niet tegen houden, erg leuk om te zien al die fanatiekelingen.
Ons doel was om het in 56 minuten te lopen. Omdat het warm was kregen we al van veel mensen te horen dat bij vorige afstanden andere mensen langer over hun afstand deden dan ze gewild hadden.
Toch waren we gemotiveerd en de 10 km moest binnen het uur gelopen worden.
Uiteindelijk ging de loop best wel goed. We liepen een lekker tempo.
Gelukkig stonden er veel mensen aan de kant die water uit deelde. Super leuk dat mensen je zo aansporen van de kant. Die juichende mensen gaf ons energie en eigenlijk had ik zelf helemaal niet zo'n last van de warmte. Pas na 7 km kreeg ik het echt warm.
De laatste kilometers gingen we nog een tandje harder en uiteindelijk heb ik het in 56:13 minuten gelopen.
Ik was tevreden en vond het super leuk om te doen.
Leuk om een ren partner te hebben waarmee je samen kan lopen.
Het was een super leuke dag en ik kijk nu alweer uit naar de volgende run.
Gelukkig duurt dat niet lang, want aankomende vrijdag mag ik alweer meedoen aan de Glow Run in Scheveningen. Helaas maar 5 km, maar wel erg gezellig! Het zal vast een gekleurde boel worden.
Mijn doel is om volgende keer mee te doen met de 16 km.
Nog even trainen dus!
Healthy ice cream
Perfect voor dit weer healthy ice cream.
Wie wil er nou niet van een lekker koud ijsje kunnen genieten met dit mooie warme weer buiten.
Helaas zitten de bekende ijsjes vol met suikers en ongezonde vetten.
Zelfs de transvetten komen in sommige soorten ijs om de hoek kijken.
Daar worden we dus niet echt blij van.
Zeker niet als je net heel hard getraind hebt om er goed uit zien in je bikini.
Al dat harde werk voor niks.
Daarom hier de gezonde versie waar je heerlijk op een warme dag van mag genieten!
Is toch fijn om ook een ijsje te kunnen eten.
Ingrediënten:
200 ml kokosmelk
1 schep eiwit poeder
Aardbeien (eigenlijk zoveel als je lekker vindt)
handje cacao nibs
1 tl agave syrup
1 tl vanille extract
Bereiding:
Mix alle ingrediënten samen, behalve de aardbeien en de cacao nibs. Je kunt het fruit ook vervangen door andere soorten. Doe daarna de helft van de vloeistof in een vierkant bakje of verdeel het over cupcake vormpjes. Er moet een bodem laagje van ongeveer 3 mm in zitten. Zet het bakje of de cupcake vormpjes daarna voor 30 minuten in de vriezer. Zo kan het laagje alvast hard worden. Haal ze daarna uit de vriezer en bestrooi het mengsel met de cacao nibs en aardbeien. Giet het overige mengsel op de cacao nibs en aardbeien en zet het vervolgens weer terug in de vriezer tot dat alles bevroren is. Hierna is het ijs klaar. Als je het in een vierkant bakje hebt gedaan moet je het in stukken breken zoals je op de foto hier ziet. Heb je het in cupcake vormpjes gedaan dan kun je het er natuurlijk zo eruit halen. Voordat je het ijs kunt eten moet je het even drie minuutjes van te voren uit de vriezer halen. Daarna kun je gaan genieten van je ijs. In de vriezer kan je het ijs vrij lang bewaren dus je kunt ook meer maken en het eruit halen als je het nodig hebt.
Wie wil er nou niet van een lekker koud ijsje kunnen genieten met dit mooie warme weer buiten.
Helaas zitten de bekende ijsjes vol met suikers en ongezonde vetten.
Zelfs de transvetten komen in sommige soorten ijs om de hoek kijken.
Daar worden we dus niet echt blij van.
Zeker niet als je net heel hard getraind hebt om er goed uit zien in je bikini.
Al dat harde werk voor niks.
Daarom hier de gezonde versie waar je heerlijk op een warme dag van mag genieten!
Is toch fijn om ook een ijsje te kunnen eten.
Ingrediënten:
200 ml kokosmelk
1 schep eiwit poeder
Aardbeien (eigenlijk zoveel als je lekker vindt)
handje cacao nibs
1 tl agave syrup
1 tl vanille extract
Bereiding:
Mix alle ingrediënten samen, behalve de aardbeien en de cacao nibs. Je kunt het fruit ook vervangen door andere soorten. Doe daarna de helft van de vloeistof in een vierkant bakje of verdeel het over cupcake vormpjes. Er moet een bodem laagje van ongeveer 3 mm in zitten. Zet het bakje of de cupcake vormpjes daarna voor 30 minuten in de vriezer. Zo kan het laagje alvast hard worden. Haal ze daarna uit de vriezer en bestrooi het mengsel met de cacao nibs en aardbeien. Giet het overige mengsel op de cacao nibs en aardbeien en zet het vervolgens weer terug in de vriezer tot dat alles bevroren is. Hierna is het ijs klaar. Als je het in een vierkant bakje hebt gedaan moet je het in stukken breken zoals je op de foto hier ziet. Heb je het in cupcake vormpjes gedaan dan kun je het er natuurlijk zo eruit halen. Voordat je het ijs kunt eten moet je het even drie minuutjes van te voren uit de vriezer halen. Daarna kun je gaan genieten van je ijs. In de vriezer kan je het ijs vrij lang bewaren dus je kunt ook meer maken en het eruit halen als je het nodig hebt.
vrijdag 16 mei 2014
Winnaar fitfoodhealth give a way
Eiwit vullend ontbijt met frambozen
Wil jij snel wat eiwitten in de ochtend binnen krijgen?
Dit is een heerlijk snel ontbijt gemaakt van magere kwark, frambozen, eventueel eiwit poeder, spelt pops, cranberry's en wat pecannoten.
Het smaakt heerlijk zoet en vult aardig.
Heerlijk fris voor als de zon lekker schijnt!
Het is een gezond en voedzaam ontbijt waarmee je de dag goed kan starten.
Hieronder vindt je de ingrediënten en de hoe je het moet maken.
De frambozen kun je vervangen door elk ander fruit dat je lekker vindt.
Ingrediënten:
2 el magere kwark
11/2 handje frambozen
1 schep eiwit poeder vanille (optioneel)
30 gram spelt pops
Een paar cranberry's
Pecannoten
Eventueel wat agave syrup of honing
En wat water (100 ml) om het wat vloeibaarder te maken. Wil je de vloeitstof juist wat dikker hebben, dan moet je er wat meer kwark bij doen.
Bereiding:
Doe de kwark en het water in de blender. Doe daarbij eventueel de eiwitpoeder en voeg ook de frambozen toe. Mix alle ingrediënten door elkaar tot alles goed gemixt is. Als je het nog wat zoeter wilt kun je er nog wat agave syrup of honing doorheen doen. Wel zou ik even van te voren proeven, want het is al best zoet van smaak. Daarna kun je het uitschenken in een glas of kom en doe je de rest van de ingrediënten op de vloeistof. Varieer dus met alles wat je lekker vindt en maak je eigen combinatie. Prima start om je dag mee te beginnen!
donderdag 15 mei 2014
Laatste training
Zondag is het zo ver, de marathon van leiden!
Ik ga deze samen met Lisa Otto rennen.
Tijd om dus nog even heerlijk een rondje te rennen deze ochtend.
Laatste keer dat ik voor zondag een training doe.
Ik ga morgen nog wel naar de sportschool, maar train dan geen benen om optimale energie te hebben.
We rennen de 10 km en hopen dit in 56 minuten te doen.
We hebben niet echt speciaal voor de marathon getraind.
We rennen allebei zo'n 1 keer de week hard en zitten verder veel in de sportschool.
Dus dat rennen moet wel gaan lukken!
We kijken er al een tijdje naar uit en hebben er erg veel zin. Vandaag was in ieder geval een goede laatste training en de temperatuur is super om nu te lopen. Hopelijk is dat zondag hetzelfde. Ik raad het zeker aan om dus vandaag nog een rondje te doen, al is het maar een kleintje;) gewoon gaan!
Jullie zien de foto's en het verslag na zondag snel verschijnen!
Ik ga deze samen met Lisa Otto rennen.
Tijd om dus nog even heerlijk een rondje te rennen deze ochtend.
Laatste keer dat ik voor zondag een training doe.
Ik ga morgen nog wel naar de sportschool, maar train dan geen benen om optimale energie te hebben.
We rennen de 10 km en hopen dit in 56 minuten te doen.
We hebben niet echt speciaal voor de marathon getraind.
We rennen allebei zo'n 1 keer de week hard en zitten verder veel in de sportschool.
Dus dat rennen moet wel gaan lukken!
We kijken er al een tijdje naar uit en hebben er erg veel zin. Vandaag was in ieder geval een goede laatste training en de temperatuur is super om nu te lopen. Hopelijk is dat zondag hetzelfde. Ik raad het zeker aan om dus vandaag nog een rondje te doen, al is het maar een kleintje;) gewoon gaan!
Jullie zien de foto's en het verslag na zondag snel verschijnen!
dinsdag 13 mei 2014
Afvallen voor beginners! 15 tips om mee te beginnen..
2. Drink veel water, minimaal 2 liter
3.Verwijder frisdrank/suiker drankjes uit de
koelkast
4. Ga 2 keer in de week een groot rondje wandelen
met een vriendin
5. Gebruik groente en fruit als tussendoortje
6. Stel jezelf realistische doelen
7. Gebruik bij de avondmaaltijd weinig tot geen
saus en verklein het portie koolhydraten
8. Maak een boodschappenlijstje en koop alleen wat
je écht nodig hebt. Snoep, koek, en chips hoort daar niet bij!
9.
Kies bij een etentje voor salade, rood vlees of
vis (wit vis of zalm) en laat de stukjes stokbrood en het dessert achterwegen
10. Ga niet de hele tijd op de weegschaal staan
11. Kies voor magere vleeswaren zoals, kipfilet,
rosbief en rookvlees
12. Reduceer alcohol tot een minimum, maximaal 1
keer in de week
13. De dag na het nuttigen van alcohol moet je
bewegen
14. Bij verjaardagen en leuke uitjes zorg dat je
gegeten hebt en zonder honger gevoel daar heen gaat
15. Als laatste, verwen jezelf 1 keer in de week met
iets wat je echt heel lekker vindt, bijvoorbeeld een stukje chocola. Houd dit
wel bij 1 stukje!
zondag 11 mei 2014
BB training
Hier weer een nieuwe variatie van een benen/billen training.
Als je niet weet wat de oefeningen inhouden, dan kun je op Youtube de oefening intoetsen en bekijken.
Luister goed naar hoe ze vertellen hoe je de oefening moet uitvoeren.
Heel belangrijk namelijk om blessures te voorkomen en het beste uit jezelf te halen.
Ook opwarmen is hiervan een belangrijk onderdeel.
Daarom begin je als eerste met 10 minuten op de loopband of fiets om op te warmen.
Als je niet weet wat de oefeningen inhouden, dan kun je op Youtube de oefening intoetsen en bekijken.
Luister goed naar hoe ze vertellen hoe je de oefening moet uitvoeren.
Heel belangrijk namelijk om blessures te voorkomen en het beste uit jezelf te halen.
Ook opwarmen is hiervan een belangrijk onderdeel.
Daarom begin je als eerste met 10 minuten op de loopband of fiets om op te warmen.
2 x 20 Legg press (licht gewicht)
3 x 12 Legg extension
3 x 15 Squats
3 x 15 Stiff deadlift
3 x 15 Donkey kicks (per been)
3 x 20 (Stappen) Walking lunches
2 x 20 Bench step ups (per been)
Als laatste doe je 15 minuten buikspieren!
Succes!
Succes!
donderdag 8 mei 2014
Give a way competition!
Yeahh, its time for a #fitfoodhealth give a way!!
Geweldige Soja eiwit poeder van SCITEC Nutrition en een shaker van bestnutrition.
Ik mag deze producten gratis weggeven namens www.bestnutrition.nl Thanks!
Wil jij ook kans maken op deze producten->
Klik hier en ga naar mijn instagram pagina!
Wat moet je doen?
-Volg mijn pagina @fitfoodhealthyvonne
-Repost de foto
-Tag #fitfoodhealth
Volgende week maak ik de winnaar van deze wedstrijd bekend!
Succes en wie weet mag ik jouw blij maken!
P.s. het is een volledig plantaardig eiwit product dat je niet vaak ziet. Erg fijn voor de vegetariërs onder ons! Ik heb hem zelf ook in gebruik en ben erg tevreden:)
Geweldige Soja eiwit poeder van SCITEC Nutrition en een shaker van bestnutrition.
Ik mag deze producten gratis weggeven namens www.bestnutrition.nl Thanks!
Wil jij ook kans maken op deze producten->
Klik hier en ga naar mijn instagram pagina!
Wat moet je doen?
-Volg mijn pagina @fitfoodhealthyvonne
-Repost de foto
-Tag #fitfoodhealth
Volgende week maak ik de winnaar van deze wedstrijd bekend!
Succes en wie weet mag ik jouw blij maken!
P.s. het is een volledig plantaardig eiwit product dat je niet vaak ziet. Erg fijn voor de vegetariërs onder ons! Ik heb hem zelf ook in gebruik en ben erg tevreden:)
Groente lasagne
Lasagne! Heel veel mensen vinden het lekker, maar helaas is de lasagne die vaak gemaakt wordt niet zo heel gezond. Het bevat veel koolhydraten en saus en daarom ook veel calorieën.
Natuurlijk is er ook een manier om de lasagne op een gezondere manier te maken.
Hieronder vindt je een recept waarmee je eigenlijk geheel kan variëren. Je kunt allerlei groente naar smaak toevoegen. Het grote verschil is dat je de lasagne bladen die je normaal gebruikt vervangt door groente.
Hierdoor wordt je groente inname verhoogt, bevat het minder calorieën en ook vegetariërs kunnen genieten van een lasagne. Bij het recept dat hieronder staat beschreven kun je eventueel nog kip of mager gehakt toevoegen. Ook kun je kiezen voor vegetarische falafel gemaakt van kikkererwten. Smaakt erg goed in deze groente lasagne.
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de lasagne bladen:
-1 Courgette
-1 Aubergine
Voor de inhoud:
-2 tomaten
-1 gele paprika
-1/2 rood uitje
-5 grote champignons
-2 handjes verse spinazie
-300 ml pomodori tomaten saus
-1 el crème fraîche
-1 bolletje mozzarella
Optioneel:
-kip
-mager gehakt
-falafel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant en de onderkant van de courgette en aubergine af en snijd ze daarna allebei in de lengte doormidden. Gebruik een kaasschaaf en maak hiermee mooie plakken van de courgette en aubergine. Kost even wat moeite, maar dan heb je ook wat. Pak een ovenschaal en bedek deze met courgette en aubergine als onderkant van de lasagne. Snijd de rest van alle groente (behalve de tomaat) zo groot als je zelf fijn vindt en zet een pan op het vuur. Bak alle groente heel even kort aan met wat olijfolie en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Het beste kun je de spinazie als laatste toevoegen, omdat deze heel erg slinkt. Daarna voeg je de tomatensaus en crème fraîche toe en roer je het geheel nog even goed door. Haal de pan van het vuur en gebruik steeds een beetje van de inhoud om de lasagne te vullen. Leg daartussen steeds de courgette en aubergine bladen, om de lasagne te bouwen. Hierdoor krijgt de lasagne een mooi uiterlijk. Snijd als laatste de mozzarella en tomaat in kleine plakjes en leg deze mooi bovenop. Nu kan de lasagne voor 15 minuten de oven in. Haal hem er daarna uit en je hebt een heerlijke lasagne die op een gezondere manier gemaakt is. Eet smakelijk!
Natuurlijk is er ook een manier om de lasagne op een gezondere manier te maken.
Hieronder vindt je een recept waarmee je eigenlijk geheel kan variëren. Je kunt allerlei groente naar smaak toevoegen. Het grote verschil is dat je de lasagne bladen die je normaal gebruikt vervangt door groente.
Hierdoor wordt je groente inname verhoogt, bevat het minder calorieën en ook vegetariërs kunnen genieten van een lasagne. Bij het recept dat hieronder staat beschreven kun je eventueel nog kip of mager gehakt toevoegen. Ook kun je kiezen voor vegetarische falafel gemaakt van kikkererwten. Smaakt erg goed in deze groente lasagne.
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de lasagne bladen:
-1 Courgette
-1 Aubergine
Voor de inhoud:
-2 tomaten
-1 gele paprika
-1/2 rood uitje
-5 grote champignons
-2 handjes verse spinazie
-300 ml pomodori tomaten saus
-1 el crème fraîche
-1 bolletje mozzarella
Optioneel:
-kip
-mager gehakt
-falafel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant en de onderkant van de courgette en aubergine af en snijd ze daarna allebei in de lengte doormidden. Gebruik een kaasschaaf en maak hiermee mooie plakken van de courgette en aubergine. Kost even wat moeite, maar dan heb je ook wat. Pak een ovenschaal en bedek deze met courgette en aubergine als onderkant van de lasagne. Snijd de rest van alle groente (behalve de tomaat) zo groot als je zelf fijn vindt en zet een pan op het vuur. Bak alle groente heel even kort aan met wat olijfolie en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Het beste kun je de spinazie als laatste toevoegen, omdat deze heel erg slinkt. Daarna voeg je de tomatensaus en crème fraîche toe en roer je het geheel nog even goed door. Haal de pan van het vuur en gebruik steeds een beetje van de inhoud om de lasagne te vullen. Leg daartussen steeds de courgette en aubergine bladen, om de lasagne te bouwen. Hierdoor krijgt de lasagne een mooi uiterlijk. Snijd als laatste de mozzarella en tomaat in kleine plakjes en leg deze mooi bovenop. Nu kan de lasagne voor 15 minuten de oven in. Haal hem er daarna uit en je hebt een heerlijke lasagne die op een gezondere manier gemaakt is. Eet smakelijk!
woensdag 7 mei 2014
Chocolate power boost
Houd jij niet van gewone pure eiwit shakes?
Hier een recept die de shake wellicht lekker kan maken. Het is een goede boost voor je lichaam en quilthy free!
Een eiwit shake met rauwe cacao en kokos. Smaakt bijna naar een echte chocolade milkshake en is erg goed voor na het sporten. Het bevat de nodige eiwitten en ook de rauwe cacao en lijnzaad hebben gezonde effecten op je lichaam.
Door deze shake zullen je spieren zich goed herstellen.
Je kunt dus zorgeloos van deze chocolade shake genieten!
Ingrediënten:
-150 ml amandelmelk (eventueel magere melk)
-2 el magere kwark
-1 tl rauwe cacao
-1 schep vanille eiwit poeder
-1 el lijnzaad
-kokos snippers (optioneel)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve lijnzaad en kokos snippers, in de blender en mix het goed door elkaar. Als je de shake nog te dik vindt om te drinken kun je nog wat water of eventueel amandelmelk toevoegen. Voeg daarna de eetlepel lijnzaad aan de shake toe en puls het geheel nog even heel kort. De lijnzaad hoeft niet per se gebroken te worden. Doe de chocolade shake in een groot glas en voeg de kokos snippers toe.
Hier een recept die de shake wellicht lekker kan maken. Het is een goede boost voor je lichaam en quilthy free!
Een eiwit shake met rauwe cacao en kokos. Smaakt bijna naar een echte chocolade milkshake en is erg goed voor na het sporten. Het bevat de nodige eiwitten en ook de rauwe cacao en lijnzaad hebben gezonde effecten op je lichaam.
Door deze shake zullen je spieren zich goed herstellen.
Je kunt dus zorgeloos van deze chocolade shake genieten!
Ingrediënten:
-150 ml amandelmelk (eventueel magere melk)
-2 el magere kwark
-1 tl rauwe cacao
-1 schep vanille eiwit poeder
-1 el lijnzaad
-kokos snippers (optioneel)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve lijnzaad en kokos snippers, in de blender en mix het goed door elkaar. Als je de shake nog te dik vindt om te drinken kun je nog wat water of eventueel amandelmelk toevoegen. Voeg daarna de eetlepel lijnzaad aan de shake toe en puls het geheel nog even heel kort. De lijnzaad hoeft niet per se gebroken te worden. Doe de chocolade shake in een groot glas en voeg de kokos snippers toe.
zondag 4 mei 2014
Meergranen wrap met kip en avocado salsa
Hier een lekker recept om s'avonds te eten.
Het is gezond, makkelijk en erg voedzaam.
Ingrediënten voor 1 persoon:
-Meergranen wrap
-120 gram kip
-1/2 Avocado
-1 tomaat
-1/2 rood uitje
-champignons
-Augurk (optioneel)
Bereiding:
Bak de kip goudbruin in een pan met olijfolie. Prak ondertussen de halve avocado met een vork en doe deze in een kommetje. Snipper het uitje fijn en snijd ook de tomaat in kleine stukjes. Voeg de tomaat en het uitje bij de avocado en roer dit goed door. Smeer de meergranen wrap met deze salsa in als een soort spread. Snijd de champignons in stukjes. Zodra de kip klaar is kunnen de champignons er nog even bij om gebakken te worden. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Daarna kun je het op de wrap serveren. Als je het lekker vindt kun je er nog wat augurk als topping overheen doen. Rol de wrap op of snijd er gewoon stukjes vanaf. Nu is de wrap klaar om gegeten te worden. Natuurlijk kun je zelf nog dingen toevoegen die je lekker vindt.
zaterdag 3 mei 2014
Review SCITEC pre-workout
Ik vind het fijn om af en toe met een pre-workout te trainen. Het geeft mij net dat beetje extra energie.
Dit keer op aanraden gekozen voor de War machine pre-workout van SCITEC
Nutrition.
Het smaakt naar peer en is best lekker te drinken.
Ik heb hem deze week al een aantal keer getest.
Ik heb hem genomen voor mijn HIIT en kracht trainingen.
Het gaf me veel energie en ik had extra veel zin in mijn
training.
Dit komt waarschijnlijk door de 300 mg aan cafeïne.
Werkt goed, maar als je gevoelig bent voor cafeïne is het
geen aanrader.
Deze pre-workout zorgt voor een goed uithoudingsvermogen,
een betere bloed toevoer naar de spieren en geeft je de mogelijkheid met meer
intensiteit te trainen.
Ik ben in ieder geval tevreden!
Dus wil je graag een pre-workout gebruiken, dit is zeker eentje met goede effecten.
Binnenkort heb ik de mogelijkheid om een ander product van
SCITEC Nutrition weg te geven, dus hou mijn instagram, facebook en blog goed in de gaten.
Fijn weekend!
donderdag 1 mei 2014
Blueberrie/ Raspberrie Muffin
Net heerlijke muffins met blauwe en rode bessen gemaakt!
En natuurlijk weer super makkelijk en gezond!
Je kunt deze muffins heel goed gebruiken als snack tussendoor, als ontbijt en voor na het sporten.
De muffin bevat namelijk ook eiwitpoeder.
Wil je er geen eiwitten bij doen, kun je deze ook weglaten en vervangen door meer havermout te gebruiken.
Het beste kun je siliconen muffin vormpjes gebruiken, omdat je bij dit recept geen boter gebruikt.
Het kan wel, maar de muffin komt dan niet zo goed van het papieren vormpje af.
Lees hieronder snel het recept! En laat het me weten als je ze geprobeerd hebt!
Ingrediënten voor 7 muffins:
35 gram havermout
handje blauwe bessen
handje rode bessen
3 eieren (waarvan 2 eiwitten)
1 schep eiwitpoeder vanille (optioneel)
1 el olijfolie
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
beetje stevia
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een kom en mix alle ingrediënten door elkaar. Dit kan gewoon met een eetlepel. Meng als laatste het fruit er doorheen. Zorg wel dat het ei met het mengsel goed geroerd is. Doe het beslag in de muffin vormpjes en zet ze daarna in de oven. Laat ze voor 20 minuten mooi gaar bruin worden. Hierna zijn ze klaar om op te eten en heb je heerlijke muffins om van te genieten.
En natuurlijk weer super makkelijk en gezond!
Je kunt deze muffins heel goed gebruiken als snack tussendoor, als ontbijt en voor na het sporten.
De muffin bevat namelijk ook eiwitpoeder.
Wil je er geen eiwitten bij doen, kun je deze ook weglaten en vervangen door meer havermout te gebruiken.
Het beste kun je siliconen muffin vormpjes gebruiken, omdat je bij dit recept geen boter gebruikt.
Het kan wel, maar de muffin komt dan niet zo goed van het papieren vormpje af.
Lees hieronder snel het recept! En laat het me weten als je ze geprobeerd hebt!
Ingrediënten voor 7 muffins:
35 gram havermout
handje blauwe bessen
handje rode bessen
3 eieren (waarvan 2 eiwitten)
1 schep eiwitpoeder vanille (optioneel)
1 el olijfolie
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
beetje stevia
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een kom en mix alle ingrediënten door elkaar. Dit kan gewoon met een eetlepel. Meng als laatste het fruit er doorheen. Zorg wel dat het ei met het mengsel goed geroerd is. Doe het beslag in de muffin vormpjes en zet ze daarna in de oven. Laat ze voor 20 minuten mooi gaar bruin worden. Hierna zijn ze klaar om op te eten en heb je heerlijke muffins om van te genieten.