Pagina's

donderdag 25 april 2019

High proteïn Bananenbrood

High proteïn Bananenbrood - Tijdens de Pasen maakte ik deze heerlijke bananenbrood met extra toegevoegde eiwitten. Dit is in mijn ogen het perfecte tussendootje voor onderweg dat je altijd voorbereid in huis kunt hebben. Je kan de plakjes gesneden makkelijk invriezen waardoor je altijd een voedzame, maar smaakvolle snack in huis hebt. Tevens ook prima als ontbijt. Besmeer met een beetje notenpasta en je bent good to go!

Wat heb je nodig?
  • 3 bananen
  • 150 gram amandelmeel (eigenlijk kun je elk soort meel als basis gebruiken)
  • 50 gram eiwitpoeder (vanille of chocolade smaak doen het allebei goed)
  • 2 eieren
  • 2 handjes walnoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • Optioneel is om het nog wat zoeter te maken met bijv. agave syrup.Voor mij persoonlijk was dit al zoet genoeg.
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Prak de bananen fijn en doe deze in een kom
  3. Hak de walnoten fijn en doe de andere ingrediënten ook in de kom
  4. Mix dit alles goed door tot een glad mengsel ontstaat
  5. Gebruik een bakvorm met bakpapier of gebruik wat spray/boter/olie tegen het aanbakken
  6. Verdeel het beslag en doe de bakvorm voor 50 minuten in de oven
  7. Wanneer de binnenkant gaar is en niet meer plakt kun je het brood eruit halen
Klaar om te smikkelen! Laat het brood wel eerst even afkoelen voor je dit verpakt.
Easy toch?!

Geniet ervan!

Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten