Pagina's

zondag 11 december 2016

Mexicaanse wraps met de kikkererwten curry van BOON

Nog altijd vinden veel mensen het lastig om voldoende eiwitten op een dag binnen te krijgen. Vooral sporters die vegetarisch eten moeten creatief omgaan met eiwitbronnen. Dit recept is daarvoor perfect. Vegetarisch, super lekker en ook nog rijk aan eiwitten. Ook ik probeer af en toe vlees of vis te vermijden. Benieuwd geworden?
Ingrediƫnten voor 1 Ɣ 2 personen:
- 2 volkoren wraps
- 50 gram ongekookte zilvervliesrijst
- 150 gram kikkererwten curry
*te koop bij Jumbo of online
- 30 gram sperziebonen
- 50 gram avocado
- 1 paprika
- 1 tomaat
- 1/4 ui
- chili kruiden
- knoflook kruiden
- peterselie

Bereiding:
-Zet twee pannen met water op het vuur en breng deze aan de kook
-Kook de zilvervliesrijst zoals staat aangegeven op de verpakking 
-Kook ook de sperziebonen ongeveer 10 minuten gaar
-Snijd alle groente in kleine stukjes (ook de sperzieboontjes wanneer deze klaar zijn)
-Verwarm wat olijfolie/kokosolie in de pan
-Bak hierin alle groente gaar
-Voeg daarna de kikkererwten curry toe en schep dit geheel even goed om
-Voeg vervolgens alle kruiden toe
-Als de rijst is afgegoten kan dit ook in de pan

-Roer dit geheel even door en leg ondertussen een bord met de wraps klaar. Eventueel kun je de wraps nog even opwarmen in de oven, broodrooster of magnetron. Zelf heb ik dit niet gedaan.
-Verdeel de warme groente met curry en rijst in de wrap en maak het af met wat avocado
-Klaar om op te eten, smullen maar!
Enjoy!

Liefs, Yvonne

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag fitfoodhealthyvonne op Instagram!

#BOONGEWOON #FITFOODHEALTH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten