Pagina's

dinsdag 6 september 2016

Guilty free chocolate

Een heerlijke creatie van chocolade, zonder schuldgevoel achteraf. Deze mini cakejes zijn voor elk moment van de dag. Ze bevatten weinig calorieën en zijn daarnaast ook nog eens super rijk aan vezels. Ik kon er zelf echt niet meer vanaf blijven. Benieuwd hoe je deze maakt?
Ingrediënten voor 2 mini cakejes
400 gram zwarte bonen (uit blik)
2 scheppen, 60 gram eiwit poeder (ik gebruikte chocolade hazelnoot smaak van de body & fit)
2 eieren
20 gram havermoutmeel of amandelmeel
1,5 tl bakpoeder
1 el rauwe cacao
cacao nibs (optioneel)
Walnoten (optioneel)
*zelf liet ik deze voor de calorieën achterwegen
1,5 tl kaneel
scheutje zoetstof

Bereiding
-Verwarm de oven voor op 180 graden
-Verwijder het water bij de bonen en spoel deze even af, gebruik hiervoor een zeef
-Doe de bonen in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om een gladde massa te creëren
-Voeg de eieren, eiwitpoeder, havermoutmeel, bakpoeder en cacao toe aan de gladde massa en mix het geheel goed door elkaar
-Voeg als laatste ook zoetstof en kaneel toe.
*Ook kunnen de cacao nibs en walnoten er doorheen geroerd worden
-Verdeel het beslag over de cakevormpjes en zet ze in de oven
-Laat dit voor ongeveer 30 minuten gaar worden
-Haal er voorzichtig uit en aansnijden maar :)
Enjoy!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!


Liefs, Yvonne

2 opmerkingen:

  1. Leuk recept! Maar ik denk dat je guilty free chocolate bedoelt...?

    BeantwoordenVerwijderen