Pagina's

dinsdag 21 juni 2016

Chocolade Ontbijt Cake





















Chocola als ontbijt.. Wie zegt er nee?
En nog gezond ook.
Deze cake is eiwitrijk én suikervrij.
Eet hem, net als  ik, in ochtend, als snack of besmeer bijvoorbeeld heerlijk met notenpasta.
Vooral warm kan je er niet vanaf blijven.
Uit deze cake snijd je ongeveer 12 plakken.


Ingrediënten:
100 gram volkoren spelt meel
200 gram havermout 
100 gram eiwitpoeder (ik gebruikte chocolade smaak van de body & fit)
2 eieren
325 ml soja melk
2 el cacao poeder
45 gram gehakte cashewnoten 
1,5 tl bakpoeder
1,5 tl koek- en speculaaskruiden
2 el agave syrup
*optioneel: wat cacao nibs door het beslag voor een extra chocolade bite!

Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 150 graden
-Meng alle droge ingrediënten in een kom
-Hak de cashewnoten fijn en doe deze er ook bij 
-Voeg daarna ook alle vloeibare ingrediënten toe aan de kom en meng alles goed door elkaar tot een glad beslag
-Spray je cakevorm even in met bakspray/PAM spray of gebruik wat olie 
-Verdeel het beslag netjes in de cakevorm
-Zet de cake daarna voor ongeveer 30/40 minuten in de oven
-Hou dit even goed in de gaten en check met een saté prikker of de binnenkant gaar is
Enjoy!

Voedingswaarde per plak:
Kcal: 120
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 4,3 gram
Eiwitten: 10,4 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten