Pagina's

dinsdag 12 april 2016

Proteïn Cheesecake






















Een stukje Cheesecake zonder toegevoegde suiker en veel verzadigd vet?
Het is mogelijk. Dit recept heeft namelijk een hele goede voedingswaarde.
Het bevat maar liefst 20 gram eiwit per stukje, en is daarnaast laag in calorieën.
Een perfect verwen moment.
Voor de liefhebbers..je zou dit zelfs kunnen eten als ontbijt.
Klinkt aantrekkelijk toch?!

Ingrediënten:
450 gram cream cheese light
400 gram Griekse yoghurt
2 eieren
2 ei eiwitten
60 gram eiwit poeder (smaak naar keuze)
5 gram rauwe cacao
wat stevia/zoetstof

Bereiding:
-verwarm de oven voor op 250 graden
-mix alle ingrediënten in een grote kom door elkaar
-neem daarna een taartvorm (een andere vorm is ook mogelijk) en bekleedt deze aan de binnenkant met bakpapier
-giet het beslag hier voorzichtig in en maak de bovenkant even mooi plat met een spatel
-daarna kan de taart de oven in voor ongeveer 30 minuten
-let op! bekijk even hoe de taart eruit ziet in de tussentijd
-doe hem daarna, afhankelijk hoe sterk je oven is, nog voor 30/40 minuten terug in de oven
-laat hem rustig afkoelen, daarna kun je de taart er voorzichtig uithalen en snijden
Enjoy!

Voedingswaarde per stuk:
kcal: 135
koolhydraten: 7 gram
vetten: 3 gram
eiwitten: 20 gram

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!

1 opmerking:

  1. Wat een leuk recept dit! Ik heb alleen twee vraagjes. Hoeveel stukken haal je ong uit 1 taart? En hoe krijg je dat laagje aan de zijkant en op de bovenkant? Of komt dit gewoon door de oven?

    BeantwoordenVerwijderen