Pagina's

dinsdag 9 juni 2015

Tonijn Salade


























Nog niet zo toe aan een frisse salade?
Deze tonijn salade kun je warm en koud eten. 
Laag in calorieën en vet, maar mét genoeg smaak!
Wist je dat tonijn een hele goede eiwit bron is?
Je kunt deze salade eten als lunch, maar ook als avondmaaltijd.


Ingrediënten:
1/2 blikje tonijn (in water)
1/4 gele paprika
1/2 ui 
ruim handje rucola/sla
ruim handje gesneden kool
knoflook kruiden

Bereiding:
Snijd de paprika en het uitje zo groot als dat je zelf lekker vind. 
Neem een pan op het vuur en verwarm deze even met een eetlepel olijfolie of een klein beetje kokosolie. Maak ondertussen het blikje tonijn open en laat het water er even uit lekken. 
Voeg de ui en paprika toe in de opgewarmde pan. 
Neem een bord en leg hier alvast de hoeveelheid rucola/sla op. 
Je kunt hiervan eigenlijk zoveel nemen als je zelf wilt. 
Voeg ook de kool en de tonijn aan de pan toe en roer het geheel nog even goed door. 
Daarna kun je de knoflookkruiden en eventueel wat peper/zout naar smaak toevoegen. 
Als alles is opgewarmd kan het boven op de rucola. Klaar is je heerlijk warme salade. 
Kost nog geen 15 minuten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten