Pagina's

zondag 1 maart 2015

Zalm met quinoa en peultjes




















Mmmm zalm..
Vergeten jullie niet minimaal 1 keer in de week vette vis te eten?
Zoals bijvoorbeeld zalm en makreel. Zitten namelijk hele gezonde (omega 3) vetten in die belangrijk zijn voor onder andere de hersenen en je cholesterol.
Dit gerechtje ga je zeker lekker vinden.
Makkelijk en erg voedzaam.
Ingrediënten voor 1 persoon:
1 moot zalm
50 gram quinoa
peultjes
champignons
cherry tomaatjes
1/2 uitje

Bereiding:
Bereid de zalm op laag vuur in een beetje olijfolie of kokosolie. Zorg dat die langzaam mooi roze van kleur word. Ondertussen kun je de quinoa koken zoals op de aanwijzing van de verpakking staat beschreven. 
Snijd het uitje, de champignons en de cherry tomaatjes fijn.
Neem een pan en zet deze op het vuur. Zodra de pan warm is kun je de uitjes en de peultjes hierin doen. Voeg later ook de champignons toe. Peper en zout kun je naar smaak toevoegen. 
Als de quinoa klaar is leg je het op een bord. Voeg de groentes toe en als laatste ook de zalm.
Klaar is je heerlijk gezonde gerecht. 
Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Wat zijn nu écht de voordelen/nadelen van quinoa tov volkoren pasta of bruine rijst?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het voordeel is dat het gluten vrij is. En daarnaast heeft het een hoog gehalte aan vezels, eiwitten en mineralen. Zelf zie ik quinoa wel als gelijkwaardig aan volkoren pasta of bruine rijst. Ze hebben allemaal een lage glycemische index en dus een positief effect op je bloedsuiker spiegel. Om nou te zeggen dat quinoa beter is als bruine rijst.. dat vind ik persoonlijk een beetje achterhaald. Ik gebruik het zelf voor de afwisseling en het is een fijn product voor mensen met een gluten allergie.

      Verwijderen
    2. Dus prima als afwisseling te gebruiken naast de pasta en rijst. Top, weet ik dat ook weer. :-)

      Verwijderen
  2. ziet er lekker uit !! ga deze week of next week uit proberen !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! leuk om te horen.. laat me weten wat je er van vond:)
      Liefs, Yvonne

      Verwijderen