Pagina's
▼
zondag 18 januari 2015
Gezonde nasi met kip en ei
Volgens mij houden heel veel mensen van nasi? Niet waar?
Heerlijk met satésaus en een eitje.
Maar hoe kun je deze nasi nou eten lekker eten zonder gebruik maken te maken van die vervelende dik maker; Saté saus.
Vandaag dus geen nasi mét satésaus, maar nasi met kip en ei.
Op smaak gebracht met kruiden, verse groentes en ketjap. Dus geen nasi mix uit een pakje, want daar zit nogal wat zout in verstopt.
Hier komt het recept.
Gezond, lekker en het heeft toch veel weg van jouw bekende nasi.
Ingrediënten voor 1 persoon:
45 gram zilvervlies rijst
60 gram kip
2 eieren
1/4 courgette
1 tomaat
verse basilicum
1/2 uitje
half teentje knoflook
scheutje ketjap
Bereiding:
Kook de rijst zoals staat beschreven op de verpakking. Snijd de kip in stukjes en zet een pan op het vuur. Doe hier 1 el kokosolie of olijfolie in en voeg de kip toe. Bak de kip goudbruin en snijd ondertussen de courgette, tomaat, ui en knoflook zo groot als dat jij zelf lekker vindt. Voeg de groentes aan de kip toe. Zet daarna nog een pannetje met olie op het vuur en maak hierin een gebakken eitje. Zorg dat het vuur laag staat en dat het ei langzaam gaar wordt. Giet de rijst af wanneer het klaar is en voeg toe bij de pan met kip en groente. Daarna kan ook de ketjap erbij. Warm het nog even goed op en houd het ei goed in de gaten. Als het ei klaar is kun je er stukjes van snijden. Voeg toe aan de rest, roer goed door en vergeet als laatste de basilicum niet. Daarna is je nasi klaar om gegeten te worden. Je kunt eventueel nog wat peper en zout naar smaak toevoegen. Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten