Pagina's

vrijdag 5 september 2014

Skinny pizza!





















Skinny pizza gemaakt van bloemkool. 
Deze moeten jullie zeker een keer proberen.
Super lekker en nog voedzaam ook. 
Gemaakt met veel groente, kruiden, eiwitten, zonder suiker en geen E-nummers
De bekende pizza bodems zitten vol suiker, zout, E-nummers en heel wat koolhydraten.  
Deze pizza bevat bijna geen koolhydraten en weinig calorieën.
Zo kun je met een gezonde levensstijl toch pizza eten. 
Dit recept is gemaakt met kip, maar je kunt hem ook vegetarische eten.
Vervang de kip door bijvoorbeeld mozzarella, tonijn, parmaham of wat je maar lekker vindt. 
Je bent even bezig maar dan heb je ook wel echt wat. Hier komt die dan.

Ingrediënten:
Voor de bodem:
210 gram bloemkool
1 el volkoren spelt meel
1 eiwit
Italiaanse kruiden
wat peper, zout
beetje knoflook kruiden
Topping:
100 gram kip
2 tomaten
halve rode ui
plakjes courgette
1/2 paprika

Bereiding:
Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe het in de keukenmachine tot het een gladde massa is geworden. Haal het er daarna uit en schep het in een schaaltje dat in de magnetron kan. Zet het voor 2 minuten in de magnetron. Daarna haal je het eruit en laat je het afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Als de bloemkool is afgekoeld pak je een theedoek en schep je de bloemkool hierin. Met de theedoek om de bloemkool heen knijp je al het vocht eruit tot dat er geen water meer uit komt. Hierdoor wordt de bloemkool droog. Pak een kom en doe hier alle overige ingrediënten van de bodem in. Voeg ook de droge bloemkool toe en roer dit door met een lepel. Als het goed gemixt is pak je stuk bakpapier en leg je die op een plaat van de oven. Verspreid met een lepel een 1/2 el olijfolie over het bakpapier, zodat de pizza niet blijft plakken. Als je dat gedaan hebt en de oven is voorverwarmd, dan kan je het mengsel gebruiken om een dunne bodem te maken. Zet hem voor 13 minuten in de oven. Daarna haal je hem eruit, draai je hem voorzichtig om, en zet je hem voor 5 minuten nog even terug de oven in. 


Als de pizza bodem in de oven zit kun je de kip goudbruin bakken. Voeg eventueel nog wat kip kruiden toe. Snijd de courgette, ui en paprika in stukjes en bak deze eventueel ook even aan in een andere pan. Zet het daarna allebei op laag vuur. Snijd de tomaten heel klein en laat dit op zacht vuur met een deksel indikken. Als de pizza klaar is kun je hem beleggen. Begin met de tomaten saus, daarna de groente en de kip. Zet de pizza nu voor 8 minuten nog even terug de oven in. Daarna is die klaar om gegeten te worden. Eventueel kun je als laatste nog wat verse basilicum of rucola toevoegen. Eet smakelijk!

Laat me weten als je hem geprobeerd hebt of hashtag #fitfoodhealthyvonne op instagram!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten