Pagina's

zondag 14 september 2014

Home made spelt brood



















Hmm wat ruikt hij lekker!
Vers brood net uit de oven is toch wel het allerlekkerst.
Dit recept kreeg ik van mijn vriendinnetje Lisa Otto en hij is super goed gelukt.
Ik eet zelf niet vaak brood, maar dit smaakt echt wel veel beter als gewoon brood uit de supermarkt dat ook net gebakken is.
Daarnaast is het in verhouding best goedkoop om je eigen brood te maken.
Je hebt maar een klein aantal ingrediënten nodig.
Dit recept gebruikt spelt meel, maar je kunt ook gewoon volkoren meel gebruiken.
Wel zit er naar mijn mening iets meer smaak aan spelt meel.
Ingrediënten:
500 gram spelt meel
1 el olijfolie
2 tl zout
1 zakje gist
3 deciliter lauwwarm water
eventueel kun je noten/rozijnen/zaden toevoegen

Bereiding:
Mix eerst alle droge ingrediënten bij elkaar en voeg daarna ook de rest toe. Kneed dit alles goed door elkaar en zorg dat de ingrediënten gelijkmatig over het deeg verdeeld zijn. Daarna kun je het deeg in de gewenste vorm laten rijzen. Leg het deeg in een grote kom en doe hier een natte theedoek overheen. Laat dit zo voor 45 minuten staan en doe er niks mee. Verwarm ondertussen alvast de oven voor op 200 graden. Na het rijzen kan het brood voor 50 minuten de oven in. Laat hem mooi bruin en gaar worden. Als het brood de gewenste kleur heeft kun je hem eruit halen. Laat hem afkoelen voor dat je hem snijd of doe die heel voorzichtig. Als het brood is afgekoeld kun je het eventueel ook invriezen. Let erop dat buiten de vriezer het brood niet heel lang vers blijft. Maar als die vers is, heb je ook een heerlijk broodje. Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten