Mmm een gezonde variant van brood gemaakt met kwark en
speltmeel.
Het smaakt bijna naar appeltaart. De appel wordt heerlijk
zacht en de rozijnen smelten een beetje.
Het is zo klaar en je kunt het makkelijk bewaren. Perfect
dus om op zondag te maken. Je hebt dan heerlijk gezond brood voor de
komende dagen.
Het brood bevat al genoeg smaak, dus je hoeft er niks op te
doen. Scheelt weer calorietjes natuurlijk;)
Geniet van dit brood, en ik hoor graag wat jullie er van
vinden.
Ingrediƫnten
250 gram speltmeel
250 gram magere kwark
1 appel
1 handje rozijnen/cranberries
1 ei
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
½ tl zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix alle droge
ingrediƫnten in een kom. Doe daarna de kwark en het ei erbij. Vouw het deeg met
een spatel of lepel goed door elkaar. Snijd daarna de appel in kleine stukjes.
Je het hem met of zonder schil erbij doen. Kneed het deeg met je handen goed
door elkaar, zodat alle stukjes appel goed verdeeld zitten. Voeg ook de
rozijnen toe. Mix het goed en bekleed een plaat met bakpapier. Maak een mooi
rond brood en druk hem een beetje plat. Eigenlijk kun je er elke vorm van maken
die je wilt, alleen moet je daarbij op de baktijd letten. Doe hem voor 30/40
minuten in de oven. Heb je het brood dunner gemaakt kun je hem er iets korter
in doen. Haal hem daarna eruit en hij is klaar. Warm is die echt super lekker
om te eten. Doe alleen voorzichtig met snijden. Je kunt er eventueel ook kleine
bolletjes van maken. Enjoy!
Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten(dot)nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.
BeantwoordenVerwijderenIf you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
I hope to see you there soon!
Thanks for the invite! I have added the Top Blog section!
BeantwoordenVerwijderenSee you there! Yvonne