vrijdag 29 september 2017

Supplementen - Raspberry Ketone - Holland & Barrett

Als diëtist en gezondheidsliefhebber ben ik eigenlijk altijd bezig met gezondheid, fit zijn en mij goed voelen. Alles wat hier maar een beetje mee te maken heeft vindt ik interessant of zou ik eigenlijk meer van willen weten. Niet alleen voor mijn eigen gezondheid, maar natuurlijk ook voor dat van jullie. Ik deel dan ook vaak, zoals jullie op mijn blog kunnen lezen, persoonlijke ervaringen en ik ga op onderzoek uit. Zo krijg ik ook weleens vragen over producten, supplementen, merken etc.. Wat werkt nu echt? Kan ik dit veilig nemen? Wat zijn de effecten? Je kunt het zo gek niet bedenken.
Producten, supplementen of bepaalde eetpatronen onderzoek ik dus zelf om jullie te voorzien van mijn ervaring en/of mening. Zo ook het product dat ik vandaag met jullie bespreek. Raspberry Ketone. Waarschijnlijk zullen maar weinig van jullie een idee hebben over wat dit supplement zou kunnen doen of waar dit ondersteuning bij kan bieden.

Een supplement als aanvulling
Allereerst wil ik aanstippen dat supplementen er zijn als aanvulling op een gezond en gevarieerd eetpatroon. Pas wanneer het eetpatroon volwaardige producten met voldoende macronutriënten en micronutriënten bevat, kan aan de hand van iemand zijn persoonlijke behoefte worden gekeken naar de aanvulling van supplementen. Kijk dus eerst specifiek dingen die jij zou willen verbeteren qua gezondheid/fitheid en zoek uit of dit is op te lossen met voeding, beweging en/of andere factoren.

Natuurlijk zijn supplementen naar mijn mening een hele goede uitvinding. Wel moet je heel goed weten om welke reden je een supplement zou nemen, wat het effect is en in welke hoeveelheid. Daarnaast is merk, dosering en opneembaarheid erg van belang. Hierover in een ander artikel meer.

Wat zijn Raspberry Ketone?
Raspberry ketone worden gebruikt als aanvullend voedingssupplement dat gemaakt is op basis van frambozen. Dit zou het afvallen ofwel gewichtsverlies moeten ondersteunen. Dit effect zou komen doordat uit onderzoek is gebleken dat frambozen een gunstige invloed hebben op de hormoonhuishouding en vetverbranding. Verse frambozen zijn erg gezond. Ze bevatten veel antioxidanten, vitamines, vezels en zijn in verhouding met andere fruitsoorten ook nog eens laag in calorieën. Goed voor het immuunsysteem, de bloedvaten en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Niet slecht toch?

Holland & Barrett
Zelf kocht ik de raspberry ketone bij Holland & Barrett. Voor diegene die dit niet kennen, dit is de oude 'Tuinen'. Ook kun je het supplement vinden in één van de verschillende winkels van Holland & Barrett.

Het effect
De raspberry ketone stimuleren het aminozuur-hormoon adiponectine. Deze stof heeft een bewezen invloed op de energiestofwisseling en vetstofwisseling. Je moet het supplement dus zien als iets dat ondersteuning kan bieden. Daarnaast is gezond eten en voldoende bewegen belangrijk. Pas dan zal ook het supplement zijn werk het beste doen. Het is dus geen wonderwindel, maar wel iets dat jou een extra motivatie kan geven om ervoor te gaan. Het gebruik kan geen kwaad en heeft geen vervelende bijwerkingen. Neem het supplement tweemaal daags bij de maaltijd in. Op deze manier zal het supplement het beste worden opgenomen.


Liefs, Yvonne
1 opmerking:

  1. 10 Women You Should Never Marry Society has pretty much forced us jolly men to tie the knot with a lady friend sooner or later and get married. And it’s very hard to get an outside opinion on which girl…
    http://www.bestearnidea.com/10-women-never-marry/

    BeantwoordenVerwijderen