dinsdag 1 augustus 2017

Het verukkelijke lasagne recept met aubergine

Slechts 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine.. dat is naar mijn mening veel te weinig voor dit gezonde en veel te lekkere stuk groenten vol vezels, vitaminen en mineralen. Zelf ben ik echt dol op aubergine. Het is één van de groentes die ik altijd in huis heb liggen.
Wanneer de aubergine goed wordt bereid is die rijk van smaak en heeft het een hele lekkere en eetbare structuur waarmee eindeloos gerechten mee worden gepimpt. Reden om een recept met de aubergine te delen.

Vandaag maak ik een vegetarische lasagne. Makkelijk, laag in calorieën en super smaakvol. Daarnaast kun je met lasagne alle kanten op. Voeg dus lekker ingrediënten toe die jij lekker vindt.


Ingrediënten voor 1 persoon:
·       ½ aubergine
·       ½ courgette
·       100 gram hüttenkäse
·       30 gram tomatenpuree
·       2 tomaten
·       ½ ui
·       1 teentje knoflook
·       Basilicum kruiden
·       Peper en zout naar smaak
Bereiding:
1.       Verwarm de oven voor op 200 graden
2.       Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken (gebruik hiervoor een dun schiller, kaasschaaf of keukenapparaat)
3.       Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie of olijfolie
4.       Snijdt ook de ui, knoflook en de tomaten in dunne plakken
5.       Begin in de ovenschaal te vullen met een laagje aubergine op de bodem
6.       Beleg zo om en om alle producten en vergeet niet de tomatenpuree er netjes tussen te verdelen. ook kun je de kruiden er lekker twee keer naar smaak tussen strooien
7.       Beleg de bovenkant af met de hüttenkäse en basilicum kruiden
8.       Laat alle ingrediënten voor 20 minuten in de oven gaar worden
9.       Daarna is de lasagne klaar om gegeten te worden
Tip: als variatie kun je kip, mager rundergehakt of geitenkaas toevoegen
Voedingswaarde:
Kcal: 174
Koolhydraten: 16 gram
Vetten: 4 gram
Eiwitten: 17 gram
Liefs, Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten